Fractal puzzel

Deze fractal puzzel is volledig geprogrammeerd, ontworpen en geproduceerd door de familie Faase. Ben je benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees dan onderaan de pagina. 

Klein puzzels

Middel puzzels

Groot puzzels

Puzzelset

Over de puzzel

Deze puzzel is helemaal zelf ontworpen en gemaakt door de familie Faase. Frans heeft het programma geschreven dat puzzels berekent/genereert & Annabel heeft de materialisatie en het uiterlijk ontwikkeld. Samen vormen zij niet alleen een gezin maar ook een goed team en vullen ze elkaar perfect aan! 

 

Niet alleen de puzzel is volledig zelf gemaakt, maar ook alles wat je bij de puzzel/set krijgt, van verpakking tot informatieblaadjes. Wij houden van handgemaakte producten waar veel aandacht en liefde in zit! 

Maar hoe is dit dan ooit begonnen?

Frans zag op een gegeven moment op internet dat iemand een hele grote jigsaw fractal puzzel had gemaakt en wilde dit graag verbeteren. De puzzel die hij namelijk zag was niet volledig 'jigsaw' dus schreef hij in zijn vrije tijd een programma dat dit kon berekenen en maken. Met deze lijntekening is Annabel aan de slag gegaan en heeft zij de eerste puzzel gesneden uit hout. De puzzel was groot en had nog geen speling tussen de stukjes, waardoor het heel moeilijk was om te puzzelen.

Maar omdat Annabel graag een puzzel wilde maken waarmee je wél echt kon puzzelen, heeft Frans het programma aangepast. Hierdoor zijn de puzzelstukjes kleiner, hebben ze tussenruimte en worden ze gemaakt van acryl in plaats van hout. De reden dat we voor acryl hebben gekozen is omdat het veel duurzamer is in gebruik en het ook niet verklapt waar de puzzelstukjes horen te liggen. Bij hout kan je namelijk aan de nerfrichting zien waar de stukjes moeten liggen.